Open letter.

Det här inlägget har inget med yumeD att göra, det äär bara ett öppet brev till den som än orkar läsa om vissa problem som just nu verkar ha uppstått inom konventar och cosplay-kulturen.


*************************************************************

Just nu verkar det vara en jäkla massa skitsnack runt om i cosplay-världen. Jag har personligen inte blivit utsatt för det direkt men en vän har det, så pass att hon mår dåligt av det. Hon är en underbar cosplayare, en inspiration och en riktigt riktigt fin människa.
Även om hon är yngre än mig så ser jag UPP till henne. Jo alltså hon är längre än mig XD men jag menar att hon har gjort allt det där som jag skulle vilja göra. Hon har levt ut sin dröm, och jobbat hårt för det. Hon har kämpat för sitt mål och nu får hon i stort sett bara skit tillbaka. Detta har även påverkat hennes hälsa.

Hon har stort  i sett bestämt sig för att dra sig undan, bort från internet, bort från cosplay och konvent. Jag hoppas att hon hittar en ny väg att gå, eller hittar tillbaka till den gamla, helt enkelt så hoppas jag att hon blir lyckliig.
Eftersom vi bor ganska långt ifrån varandra så träffas vi inte så ofta (mostly bara på konvent), men hade vi bott närmare varann så lovar jag att jag hade funnits vid hennes sida när hon helst behövde det. För sån är jag, jag vill skydda mina vänner så gott jag kan.

På nåt sett trodde jag att cosplayare var lite mer intelligenta, lite mer civiliserade och lite mer förstående. Tydligen inte, även inom denna genre skall man se ut på ett visst sätt, vara på ett visst sätt och jodå, det finns otrevliga bitchar både inom cosplay-kulturen och lolita-kulturen. "Allt är inte kawaii som är rosa" har blivit mitt motto.

Att man är kreativ inom cosplay har jag alltid trott varit ett stort fett + tydligen inte, för vågar du göra minsta ändring på en karaktär för att göra den mer unik eller personlig, då ska man se upp så man inte träffar på cosplay-polisen.

Vikt och hudfärg har också blivit ett stort disskussions-ämne.
Ursäkta mig men sen NÄR är anime-och mangafigurer realistiskt ritade/tecknade? Det är så att verklighet oftast aldrig överträffar fiction!
Du kan väga 20 kilo och ÄNDÅ inte vara tillräckligt smal för att se exakt ut som karaktären, varför?
DÄRFÖR att den är RITAD!!!! PÅHITTAD ! Lever i en värld som in te FINNS!

Jag blir så jävla förbannad, jag har rätt till att cosplaya vem fan jag än vill utan att jag ska behöva utsättas för gliringar och trakasserier! Jag ser hellre en hälsosam, normalviktig cosplayare (tex Lilla-Pchan) än en ubersmal liten jänta där det ser ut som att benen ska knäckas om hon råkar trilla!'

DET är vad jag kallar för en REALISTISK cosplayare.

Och om en mörkhyad tjej vill cosplaya en ljus-hyad karaktär så LÅT henne göra det då! Hon kan F A N inte ändra hudfärg!

Näe, jag trodde faktiskt inte att mobbning förekom inom cosplay-kulturen eftersom vi är alla såna nördar, oj vad fel jag hade.

Men bara så ni vet, vi kan inte alla vara super-skinny människor med asiat-påbrå, och om ni inte visste det, vi tjejer har (i de flesta fall) väldigt kvinnliga former och det lär synas på de flesta av oss när vi crossplayar, är det något att ens orka diskutera? And so what majoritet av killar i manga är ju allt som oftast pretty boys! (okej kanske inte i shuonen just men you see my point)


Nä, stå på er därute alla cosplayare! Jag vet att ni är starka och inte behöver lyssna på dessa trista kommentarer som uppenbart avundsjuka personer ger!

Och till dig, som jag specifikt vänder mig till (du vet vem du är) jag önskar dig all lycka i framtiden! Jag vet att jag har sagt det innan, men jag menar det. Lycka till, bara hör av dig om du vill ses helt randoom ngn gång så kan vi planera in det på nån vänster!Be True, Be You!
//Linnzy 


Postat av: amandaa

håller till 100% med dig

tål inte när folk håller på på det här viset

usch!

2011-10-20 @ 20:36:23
URL: http://animeamandas.blogg.se/
Postat av: P-chan

Åh hållelr med dig! om jag inte fattat rätt så vet jag nog vem du menar, annars blir det nog rätt pinsamt.. ^^'

Men cosplay ska vara kul! Tyvärr fattar inte vissa människor det, kan inte förstå att de kan börja hacka bara för en cosplay?Bra text, håller med 100 %!Btw har en tävling på bloggen, checka gärna! :3

2011-10-20 @ 23:11:28
URL: http://lillapchan.blogg.se/
Postat av: E m i l y ♥

(läste hela texten) Förstår dig med allt du skriver. Finns verkligen inget mer att tillägga.<3 Hade inte kunnat skriva det bättre själv.kramar<3

2011-10-22 @ 19:54:01
URL: http://mikaelsdotter.webblogg.se/
Postat av: Hjortron

Grymt bra skrivet.

Cosplay skall ju vara glädje! ^^

2011-11-16 @ 14:51:29
URL: http://hjortronchibi.blogg.se/

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0